Vitrinele frigorifice orizontale și verticale vor determina estetica unui magazin și în 2023. Dar și mai important decât atât, ele îndeplinesc o serie de funcții esențiale:
- permit o mai bună afișare a produselor alimentare pentru a le plasa în vederea clienților;
- mențin temperatura corectă pentru conservarea alimentelor;
- nu permit frigului sau căldurii de afară să le afecteze;
- contribuie la respectarea standardelor de igienă și sănătate care corespund manipulării alimentelor.
Cum alegi vitrina care se potrivește cel mai bine cu afacerea ta?
Probabil că ai deja multă experiență cu asta, dacă ești comerciant. Dar, pentru orice eventualitate, nu este inutil să reamintim niște lucruri.
Iată care sunt aspectele de care ar trebui să ții cont dacă dorești să achiziționezi o vitrină:
- caracteristicile unității: fiecare tip de locație necesită vitrine frigorifice orizontale sau verticale diferite;
- ce fel de mâncare vei păstra în vitrina frigorifică;
- de cât spațiu ai nevoie pentru a amplasa frigiderul;
- cum va fi amplasată vitrina rece (în centru, lângă un perete, într-un sistem modular);
- prețul.
Ce tip de refrigerare te interesează la o vitrină orizontală?
Avantajele răcirii statice:
- frigul este generat de elementele interne ale vitrinei frigorifice orizontale în acest fel, produsele sunt mai bine conservate;
- generează o diferență de temperatură între partea inferioară a vitrinei și rafturile superioare: mai rece dedesubt decât deasupra;
- alimentele ce au nevoie să fie răcite mai bine trebuie așezate pe rafturile inferioare ale vitrinei, deoarece reprezintă zona care ține cel mai bine frigul;
- se menține umiditatea produselor, prevenind uscarea acestora;
- este cel mai recomandat tip de refrigerare pentru carnea proaspătă și preparată.
Avantajele răcirii ventilate:
- frigul este generat în interiorul compartimentului de stocare și este distribuit printr-un sistem de ventilație;
- acest sistem contribuie la menținerea constantă a temperaturii compartimentului vitrinei;
- usucă mai mult produsele alimentare;
- aerul ventilat face să-și piardă aspectul multe dintre produsele alimentare, să-și deterioreze aspectul și să-și reducă calitățile nutriționale;
- sunt potrivite pentru mezeluri, alimente pregătite etc.
Vitrinele reci semi-statice:
- se bazează pe o combinație a celor două tehnologii de răcire: ventilată și statică.
- produsele stocate se răcesc prin contact și în același timp, prin intermediul unui ventilator;
- mențin temperatura uniformă fără a usca excesiv produsele.
Întreținerea vitrinelor frigorifice profesionale
- Începe prin a curăța spațiile de stocare
Orice carcasă care adăpostește în interior alimente trebuie să fie impecabil de curată. Igiena este esențială. Curățarea vitrinelor unde este expusă mâncarea trebuie să fie extrem de minuțioasă.
- Întreținerea periodică a vitrinelor frigorifice
Pentru a evita defecțiunile vitrinei frigorifice, echipamentul profesional are nevoie de o întreținere periodică. Extinderea duratei de viață a acestuia încurajează economiile și îmbunătățește economia afacerii tale.
- Verifică data expirării și modul de plasare al alimentelor în interiorul vitrinei
Data de expirare a alimentelor determină timpul de menținere a acestora în vitrina frigorifică.
E nevoie a se păstra alimentele care sunt mai aproape de expirare la îndemâna clientelei tale.
În plus, fiecare aliment care trebuie depozitat în vitrina frigorifică trebuie să aibă temperatura care îi este potrivită.
Deconectează la intervale regulate de timp sursa de alimentare și urmează întocmai instrucțiunile producătorului. Nu uita să transferi alimentele într-o cameră rece în timp ce efectuezi procesul.
Alimentele nu trebuie depozitate ulterior, până când vitrina nu a atins temperatura ideală de răcire.
Pentru curățarea corectă a vitrinelor frigorifice, trebuie să ții cont și de faptul că:
- nu trebuie să folosești abrazivi, solvenți sau cureți cu înaltă presiune;
- e nevoie să eviți vărsarea apei pe motoare și alte elemente electrice de pe afișaj, precum ar fi termometrele digitale;
- utilizează apă caldă, soluții de curățare speciale și o lavetă sau un burete;
- cu cât metoda de curățare este mai puțin agresivă, cu atât echipamentul tău frigorific va avea de suferit mai puțin;
- usucă totul cu o lavetă curată.
Ai nevoie și tu să îți dotezi unitatea cu vitrine frigorifice noi și de calitate? Comandă-le acum cu încredere de pe tcromania.com!