More

  Ai nevoie de un răcitor de bere bun? Află unde îl poți comanda!

  Dată:

  Share:

  Berea și alte băuturi cu spumă sunt foarte populare în țara noastră, așa încât este important să le păstrezi și să le servești clienților în mod corespunzător. Pentru aceasta, există echipamente speciale care permit să nu se adauge conservanți produselor pe care le vinzi în unitatea ta HoReCa.

  Se găsesc răcitoare de bere anume destinate pentru depozitarea și distribuirea optimă a băuturilor spumoase în baruri, restaurante, dar și în magazine.

  Răcitoarele: pentru ce sunt și cum să-l alegi pe cel potrivit pentru unitatea ta

  Cu ajutorul unui răcitor, este posibil să se asigure păstrarea berii la condiții de temperatură specificate fără utilizarea altor sisteme de refrigerare. Unul dintre principalele avantaje ale acestui echipament se referă la calitatea băuturii ce poate rămâne neschimbată mult timp, ceea ce este important în primul rând pentru berile de elită.

  Poți instala un asemenea echipament frigorific într-un bar, restaurant și orice altă unitate unde clienților li se servește bere. Dacă alegi modelul potrivit și ții cont de caracteristicile tehnice ale acestuia, poți obține oricând o bere proaspătă, cu gust autentic. Este important să compari regimul de temperatură ce poate să fie asigurat de răcitorul profesional ales cu marca și tipul de bere stocat în acesta.

  Există două variante de răcitoare de bere:

  • răcitoare pentru bar – utilizate la răcirea și distribuirea băuturii clienților;
  • dulapuri de răcire a berii – anume destinate pentru depozitare.

  În funcție de materialul din care sunt fabricate, aceste răcitoare sunt din:

  • oțel – folosite la răcitoarele de bere pentru depozitare și transport; oțelul permite să se mențină calitatea băuturii pentru o lungă perioadă de timp;
  • plastic – sunt simplu de folosit, ușoare, pot menține temperatura dorită perioade scurte de timp; ele sunt folosite prioritar pentru a vinde bere, dar și limonadă, mai ales în punctele mici stradale, în târguri și parcuri de distracție.

  Tipuri de echipamente

  Cele mai citite articole

  Răcitoarele pot fi instalate sub tejghea sau pe ea. 

  În primul caz, se numesc răcitoare sub-rack și se caracterizează printr-un volum de stocare mai mare, plus că oferă și performanțe mai ridicate.

  În al doilea caz se numesc răcitoare over-rack. Ele sunt mai convenabil de folosit, dar performanța lor nu este similară ca acelor răcitoare poziționate sub tejghea.

  După principiului răcirii, echipamentele de răcire de tejghea sunt împărțite în două tipuri:

  • flow – denumite și umede, deoarece folosesc răcirea cu apă; ele sunt destul de fiabile și ușor de utilizat, dar în același timp răcesc berea destul de lent, de obicei în câteva ore;
  • uscate – nu sunt încă atât de comune, dar sunt considerate mai promițătoare decât cele cu flux continuu, deoarece funcționează cu schimbătoare de căldură, iar recipientele unde se stochează berea sunt răcite mult mai repede.

  După design, răcitoarele de bere pot să fie:

  • staționare – concepute anume pentru instalare într-o locație fixă și utilizare regulată;
  • mobile – pot să fie transportate cu ușurință dintr-un loc în altul; sunt excelent pentru evenimentele în aer liber.

  Cum să alegi modelul potrivit de aparat de răcire a berii?

  • Cel mai bine este să folosești un răcitor performant de dimensiuni mari pentru acele beri care nu se consumă excesiv de repede și care trebuie păstrate cât mai mult timp.
  • Asigură-te că iei în considerare greutatea și dimensiunile modelului de răcitor, astfel încât echipamentul profesional pe care îl alegi să se potrivească optim în localul tău.
  • Dacă vei folosi constant răcitorul de bere într-un singur loc, alege un model staționar, dacă planifici să organizezi evenimente și în alte locații, unul mobil (demontabil) este ideal.
  • Asigură-te că butoaiele (recipientele de bere) pe care le utilizezi se potrivesc cu dispozitivul de răcire pe care l-ai achiziționat.
  • Există atât răcitoare de marcă, axate strict pe produsele unui anumit brand, cât și modele universale.
  • Fă câteva calcule prealabile și asigură-te că achiziționezi un răcitor a cărui performanță se va potrivi exact nevoilor afacerii tale. 
  • Caracteristicile suplimentare, precum ar fi afișarea digitală a indicatorilor, facilitează foarte mult lucrul cu un răcitor de bere.

  Răcitoarele sunt echipamente frigorifice destul de solicitate pe piață și, în primul rând, în unitățile axate pe vânzare berii la halbă. Aceste aparate pot avea dimensiuni și parametri diferiți, iar nivelul dotării tehnice îți permite să păstrezi gustul și calitatea berii spre satisfacția clienților.

  Ai și tu nevoie de un răcitor de bere bun? Comandă-l chiar acum de pe site-ul tcromania.com!

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  10 Accesorii indispensabile pentru ghizi turistici

  Accesoriile indispensabile pentru ghizi turistici sunt elemente esențiale pentru a asigura o experiență sigură, organizată și plăcută pentru grupurile pe care le conduc. Aceste...

  Rolul genunchierelor în prevenirea și tratarea leziunilor la genunchi

  Genunchii sunt unele dintre cele mai solicitate articulații ale corpului, fiind esențiali pentru mobilitate și stabilitate. Din cauza utilizării intense și a structurii complexe,...

  Sfaturi importante pentru a preveni arsurile solare

  În ciuda celor mai bune intenții și a măsurilor de precauție pe care le luăm pentru a ne proteja pielea de soarele fierbinte și...

  6 destinații unice în lume

  Călătoriile sunt poarta către descoperirea unor lumi noi, culturilor fascinante și peisajelor spectaculoase. Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce...

  Preparate culinare pe care trebuie neapărat să le încerci în Spania      

  Descoperă fascinanta și delicioasa lume a preparatelor culinare spaniole, o experiență gustativă ce te va purta într-o călătorie prin arome și tradiții locale. De...

  Gadgeturi moderne pentru biroul tău

  În era digitală în care tehnologia devine tot mai prezentă în viața noastră de zi cu zi, biroul modern nu mai este doar un...

  Tehnologii verzi pentru clădiri inteligente: Integrarea automatizării cu sistemele eco-friendly

  Într-o eră marcată de schimbări climatice accelerate și de o conștientizare tot mai mare a nevoii de practici sustenabile, adoptarea tehnologiilor verzi și a...