More

  Anghinare beneficii

  Dată:

  Share:

  Introducere

  Anghinarea, cunoscută și sub denumirea de „buchetar”, „gulcan” sau „curcuma”, este o plantă perenă de origine asiatică, obișnuită în bucătăriile din întreaga lume și folosită în special ca condiment.

  Anghinarea este folosită la prepararea unor feluri variate de mâncare, precum și pentru a aduce în farfurie o aromă și un gust unic.

  Deși este în principal folosită ca condiment, anghinarea are, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate. Multe dintre aceste beneficii au fost cercetate și confirmate de cercetători și medici.

  Ce este anghinarea?

  Anghinarea (Curcuma longa sau Curcuma domestica) este o plantă perenă originară din sudul Asiei, cu frunze de dimensiuni mijlocii și flori galbene. Este folosită în special ca condiment, dar are și alte utilizări.

  Radacina de anghinare este de culoare galben-portocalie și are un gust deștept și picant. De obicei este măcinată și uscată înainte de a fi folosită în bucătărie sau în prepararea unor remedii naturale.

  Anghinarea poate fi folosită și în forma sa brută, cum ar fi în cazul unor tincturi sau uleiuri esențiale.

  Beneficiile anghinarei

  Anghinarea are o mulțime de beneficii pentru sănătate, precum întărirea sistemului imunitar, susținerea digestiei, îmbunătățirea sănătății pielii și ajutarea la prevenirea bolilor cronice.

  De asemenea, anghinarea este o sursă bogată de antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

  Întărirea sistemului imunitar

  Unul dintre principalele beneficii ale anghinarei este întărirea sistemului imunitar. Curcumina, un compus conținut în anghinare, este un puternic antioxidant care poate ajuta la lupta împotriva virusurilor și a infecțiilor.

  Cele mai citite articole

  În plus, curcumina poate ajuta la reducerea inflamației, ceea ce poate ajuta la prevenirea și tratarea diferitelor boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.

  Susținerea digestiei

  Anghinarea poate ajuta la susținerea digestiei și la prevenirea simptomelor neplăcute, precum crampele abdomenului, balonarea și indigestia. Acesta este unul dintre avantajele sale principale, deoarece are proprietăți anti-inflamatorii și antiseptice.

  Este de remarcat faptul că anghinarea nu este doar bună pentru digestie, ci și pentru alte enzyme digestive, cum ar fi amilaza, lipaza și tripsina.

  Îmbunătățirea sănătății pielii

  Anghinarea poate fi folosită pentru a îmbunătăți sănătatea pielii și a trata anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi acnee, eczeme și psoriazis.

  Acest lucru se datorează proprietăților sale antioxidante și anti-inflamatorii, care pot ajuta la reducerea roșeaței și a inflamației pielii.

  Reducerea riscului de boli cronice

  De asemenea, anghinarea poate ajuta la prevenirea și reducerea riscului de a dezvolta anumite boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.

  Un studiu publicat în anul 2012 a arătat că anghinarea poate ajuta la reducerea nivelului de glucoză din sânge și poate ajuta la prevenirea apariției diabetului de tip 2.

  De asemenea, anghinarea poate avea și un efect benefic asupra sănătății inimii, prin reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale.

  Concluzie

  Anghinarea este o plantă perenă originară din sudul Asiei, folosită în special în bucătărie ca condiment și aromatizant. Are, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi întărirea sistemului imunitar, susținerea digestiei, îmbunătățirea sănătății pielii și reducerea riscului de a dezvolta boli cronice.

  Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că anghinarea poate interacționa cu anumite medicamente și poate fi nocivă în anumite circumstanțe. De aceea, este întotdeauna recomandat să se consulte un medic înainte de a lua anghinare.

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  „Puiul BIO de la La Provincia: O Alegere Responsabilă și Sănătoasă”, afirmă fondatorul companiei, Iustin Paraschiv

  În lumina creșterii interesului pentru alimentația sănătoasă și ecologică, La Provincia, prin intermediul companiei Carmistin, își asumă un pas semnificativ către satisfacerea acestei nevoi,...

  Transformarea zâmbetului: Importanța și beneficiile implanturilor dentare

  În lumea modernă, un zâmbet strălucitor este considerat un atribut esențial al unei imagini atractive și încrezătoare. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre...

  Sfaturi și trucuri pentru întreținerea corectă a parchetului de bambus

  Parchetul de bambus este o alegere populară pentru pardoseala interioară datorită aspectului său estetic plăcut, durabilității și sustenabilității. Pentru a vă asigura că parchetul...

  Bucurie Culinară: Paste cu Piept de Pui

  Pastele cu piept de pui reprezintă o combinație clasică și reconfortantă în bucătăria italiană și nu numai. Această rețetă simplă și versatilă este iubită...

  Canturi pentru blaturile de bucătărie: cum să alegi variantele potrivite pentru proiectele tale

  Ca furnizor de mobilă de bucătărie, știi cât de important este să alegi canturile potrivite pentru blaturile clienților tăi. Canturile nu numai că trebuie...

  Cum păstrez în cele mai bune condiții prăjiturile din cofetărie

  Pentru iubitorii de dulciuri, o prăjitură proaspătă din cofetărie este o adevărată bucurie. Gustul delicios și textura fină pot transforma o zi obișnuită într-o...

  Vrei să ai un zâmbet frumos și o dinți funcționali în 24 de ore? Optează pentru procedura fast and fixed

  Procedura Fast and Fixed, cunoscută și sub numele de procedura All-on-4 sau procedura All-on-6, este o abordare inovatoare pentru tratarea persoanelor care au suferit...
  Articolul precedent
  Articolul următor