More

  De ce să alegi un răcitor pentru bere performant?

  Dată:

  Share:

  Regula de aur a oricărei afaceri este că doar vânzările repetate și în continuă creștere aduc un venit stabil.

  Așa se face că dacă o singură dată o să vinzi berea doar cu vreo câteva grade mai caldă sau câteva note mai acre decât ar fi normal, riști ca să îți pierzi pentru totdeauna un client fidel. Prin urmare, alegerea corectă a unui dispozitiv de răcire a acestei băuturi atât de iubite de români te va ajuta:

  • să eviți pierderea bazei de clienți;
  • să reduci pericolul acririi berii;
  • să elimini excesul de spumă atunci când turnați băutura în pahare sau halbe.

  Atunci când vrei să alegi un model potrivit dintr-o gamă largă de răcitoare de bere, criteriul principal este numărul de sortimente de bere. Fiecare model are propriul circuit de răcire. Cu cât sunt mai multe circuite, cu atât baia de răcire (rezervorul) este mai mare și compresorul este mai puternic. În consecință, capacitatea de răcire ar trebui să crească odată cu creșterea numărului de linii. 

  Dacă vorbim de vânzări în târguri, la tonete sau în rulote speciale, poți lua în considerare opțiunea unui cooler over rack, de tip apă sau „uscat”. 

  Răcitoarele pentru tejghea nu sunt destinate servirii unui număr mare de soiuri de băuturi (de obicei nu mai mult de 4 linii), dar proiectarea unui astfel de sistem nu necesită instalarea coloanelor de îmbuteliere, ceea ce reduce costul liniilor și economisește spațiu însemnat la punctul de vânzare. 

  Trebuie avut în vedere că orice răcitor are nevoie de un timp suficient pentru a intra în modul de funcționare. 

  Cele mai citite articole

  Când se utilizează răcitoare de tip „uscat”, timpul de intrare în modul de lucru optim este mult mai mic, dar funcționarea unui astfel de sistem necesită mai multă energie decât răcitoarele pe bază de apă și, în plus, răcitoarele „uscate” sunt mult mai scumpe în sine. 

  Alegerea unui răcitor de bere pentru un bar 

  Mulți comercianți se interesează de schema clasică de instalare a unui răcitor de bar staționar pentru turnarea berii. 

  Sunt populare diverse modele de răcitoare de poziționat sub raft și coloanele de bere pentru tejghea.

  Răcitoarele de pus sub blatul de servire sunt mult mai puternice și cu un număr mai mare (până la 20) de linii de răcire. Dispozitivul trebuie amplasat la cel puțin 20 cm de pereți pentru a se asigura ventilația condensatorului și cât mai aproape de coloana de turnare pentru a preveni încălzirea băuturii în tuburi după părăsirea propriu-zisă a răcitorului.

  Puterea și modelul compresorului rămân aceleași, dar lungimea circuitelor de răcire devine mai mică odată cu creșterea numărului lor. Rezultatul este un aparat care consumă mai multă energie electrică.

  Dacă te gândești să folosești răcitoare de bere pentru a răci berea la halbă, ține cont că de ele vor depinde:

  • temperatura băuturii spumante;
  • gustul și prospețimea acesteia;
  • motivul pentru care se va întoarce clientul tău.

  Când ar trebui să te gândești la achiziționarea unui răcitor de bere bun?

  • Dacă vrei să prelungești termenul de valabilitate al băuturilor și ai mai multe varietăți de bere în punctul de vânzare.
  • Dacă vrei să păstrezi gustul original al berii. Fluctuațiile de temperatură nu au cel mai bun efect asupra gustului băuturii, așa că păstrarea butoaielor la rece este cea mai bună modalitate de a-ți construi o afacere de succes.
  • Dacă intenționezi să te implici serios și pentru o lungă perioadă de timp în afacerea cu bere, un răcitor performant este cea mai bună soluție. Asta pentru că berea se păstrează la rece, se toarnă la rece, doar așa își păstrează prospețimea. Cu o funcționare adecvată, întreținere regulată programată, echipamentul acesta extrem de util când vinzi bere va funcționa mulți ani impecabil.

  Alege dintre răcitoarele de bere de calitate superioară oferite de TC Romania Crown Cool pe acela care este cel mai potrivit pentru afacerea ta HoReCa, iar profitul nu va întârzia să-ți crească!

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  „Puiul BIO de la La Provincia: O Alegere Responsabilă și Sănătoasă”, afirmă fondatorul companiei, Iustin Paraschiv

  În lumina creșterii interesului pentru alimentația sănătoasă și ecologică, La Provincia, prin intermediul companiei Carmistin, își asumă un pas semnificativ către satisfacerea acestei nevoi,...

  Transformarea zâmbetului: Importanța și beneficiile implanturilor dentare

  În lumea modernă, un zâmbet strălucitor este considerat un atribut esențial al unei imagini atractive și încrezătoare. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre...

  Sfaturi și trucuri pentru întreținerea corectă a parchetului de bambus

  Parchetul de bambus este o alegere populară pentru pardoseala interioară datorită aspectului său estetic plăcut, durabilității și sustenabilității. Pentru a vă asigura că parchetul...

  Bucurie Culinară: Paste cu Piept de Pui

  Pastele cu piept de pui reprezintă o combinație clasică și reconfortantă în bucătăria italiană și nu numai. Această rețetă simplă și versatilă este iubită...

  Canturi pentru blaturile de bucătărie: cum să alegi variantele potrivite pentru proiectele tale

  Ca furnizor de mobilă de bucătărie, știi cât de important este să alegi canturile potrivite pentru blaturile clienților tăi. Canturile nu numai că trebuie...

  Cum păstrez în cele mai bune condiții prăjiturile din cofetărie

  Pentru iubitorii de dulciuri, o prăjitură proaspătă din cofetărie este o adevărată bucurie. Gustul delicios și textura fină pot transforma o zi obișnuită într-o...

  Vrei să ai un zâmbet frumos și o dinți funcționali în 24 de ore? Optează pentru procedura fast and fixed

  Procedura Fast and Fixed, cunoscută și sub numele de procedura All-on-4 sau procedura All-on-6, este o abordare inovatoare pentru tratarea persoanelor care au suferit...