More

  Efectele gestionării necorespunzătoare a deșeurilor periculoase

  Dată:

  Share:

  Gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor periculoase produce efecte ireversibile mediului înconjurător, punând totodată în mare pericol sănătatea publică. Fără discuție, printre cei mai mari generatori de deșeuri periculoase sunt marile companii din industria auto și chimică, dar și cele care activează în diferite sectoare industriale. 

  Firmele generatoare de deșeuri periculoase au o responsabilitate imensă în ceea ce privește conceperea și implementarea unui sistem de management de mediu, bine structurat, cu politici și măsuri clare de gestionare a acestora. 

  Plecând de la colectarea deseurilor periculoase până la valorificarea și/sau eliminarea finală a lor, agenții economici trebuie să își seteze obiective clare, în baza unei viziuni sustenabile și ancorată totodată în realitate. 

  Gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor periculoase are la bază un management deficitar, nealiniat legislației de mediu. În consecință, societățile economice se confruntă cu riscuri majore de încetare a activității. 

  Ce consecințe generează gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor periculoase?

  Un management deficitar al deșeurilor periculoase determină numeroase efecte negative, indiferent din ce perspectivă privim. 

  Cele mai citite articole

  Din punct de vedere mediu, consecințele sunt majore, acest lucru reflectându-se în ultimele rapoarte europene efectuate privind impactul asupra mediului. De aceea, asigurarea unei calități optime a mediului și sprijinirea demersurilor naționale privind protecția lui sunt astăzi premise importante pentru mediul de business.

  Dacă privim din perspectivă organizațională, societățile se confruntă cu numeroase probleme, cu un nivel înalt de complexitate pe fondul unei gestionări deficitare a deșeurilor periculoase. Printre acestea menționăm:

  • sancțiuni pe fondul nealinierii activității cu cadrul legal – ca generator de deșeuri ai numeroase obligații de îndeplinit. În situația în care nu se respectă măsurile de gestionare deșeuri prevăzute în legislație, firma va fi sancționată aspru, riscând încetarea activității.
  • expunerea personalului la riscuri profesionale – gestionarea deficitară a deșeurilor periculoase poate implica o manipulare incorectă a acestora, o depozitare la întâmplare a unor substanțe toxice și multe alte probleme care determină riscuri mari pentru siguranța și sănătatea angajaților. 
  • întreruperi în fluxul operațiunilor interne – cu certitudine, dacă sunt gestionate ineficient deșeurile, acest lucru ridică probleme și la nivel de activitate. Vor exista numeroase probleme tehnice, care vor afecta bunul mers al business-ului. 

  Ce se poate face în acest caz?

  În primul rând este necesară revizuirea managementului de mediu abordat la nivel de companie. Pentru a obține un plan de gestionare al deșeurilor periculoase corect și aliniat activității desfășurate, cea mai bună soluție este apelarea la firme specializate în protecția mediului. 

  Ele vor ajuta firmele să obțină imaginea de care au nevoie pentru a putea împreună stabili cele mai bune măsuri și soluții de implementat. Punctul de plecare este auditul deșeurilor, în baza lui fiind identificate toate lipsurile și problemele care există pe linie de deșeuri. 

  Un partener de încredere pentru aceste societăți generatoare de deșeuri este Indeco Grup. Această companie este apreciată pentru dedicarea sa în domeniul protecției mediului, acest lucru fiind dovedit prin soluțiile de management integrat al deșeurilor, concepute pentru clienții săi.

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  Canturi pentru blaturile de bucătărie: cum să alegi variantele potrivite pentru proiectele tale

  Ca furnizor de mobilă de bucătărie, știi cât de important este să alegi canturile potrivite pentru blaturile clienților tăi. Canturile nu numai că trebuie...

  Cum păstrez în cele mai bune condiții prăjiturile din cofetărie

  Pentru iubitorii de dulciuri, o prăjitură proaspătă din cofetărie este o adevărată bucurie. Gustul delicios și textura fină pot transforma o zi obișnuită într-o...

  Vrei să ai un zâmbet frumos și o dinți funcționali în 24 de ore? Optează pentru procedura fast and fixed

  Procedura Fast and Fixed, cunoscută și sub numele de procedura All-on-4 sau procedura All-on-6, este o abordare inovatoare pentru tratarea persoanelor care au suferit...

  Avantajele Bucătăriilor de Lux la Comandă

  Bucătăriile de lux la comandă reprezintă alegerea perfectă pentru cei care doresc să transforme spațiul culinar într-o operă de artă funcțională. Deși investiția poate...

  Tâmplăria din aluminiu – Performanță de vârf în designul ferestrelor și ușilor

  În arhitectura contemporană, tâmplăria din aluminiu este o punte perfectă între viziunea estetică și necesitățile tehnice. Este o alegere care nu doar satisface exigențele...

  Strategii eficiente de optimizare SEO: Creșterea poziționării în rezultatele motoarelor de căutare

  Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este o componentă vitală a marketingului digital modern. Cu milioane de căutări efectuate zilnic pe motoarele de căutare...

  Cine poate apela pentru o intervenție de mărire a buzelor? Descoperă câteva informații esențiale!

  Buzele pline și voluptuoase sunt în tendință în ultimul timp și mulți oameni ar vrea să aibă buze mai mari. Din fericire, există o...