More

  Obiceiuri legate de logodnă în diferite țări din lume

  Dată:

  Share:

  Logodna este un moment special în viața unui cuplu, un pas important către căsătorie și viața împreună. În întreaga lume, obiceiurile și tradițiile legate de logodnă variază considerabil, reflectând diversitatea culturală și valorile specifice ale fiecărei comunități. 

  Acest articol vă va purta într-o călătorie în jurul lumii pentru a descoperi cum diferite țări sărbătoresc și marchează logodna.

  Asia

  • India – Ceremonia Roka

  În India, logodna este adesea precedată de o ceremonie numită „Roka”. Această ceremonie adună familiile viitorilor miri și mirese și simbolizează acceptarea reciprocă a celor două familii. 

  Un aspect important al ceremoniei Roka este schimbulul de cadouri între familiile, inclusiv bijuterii și dulciuri. De asemenea, este obișnuit ca mirele să ofere miresei un inel ca simbol al logodnei.

  • Japonia – Darul de Obiecte

  În Japonia, logodna este un eveniment intim în care cuplul își face promisiuni și schimbă inele. Un obicei tradițional implică schimbul de „obiecte de logodnă” sau „yubiwa kokan”. Aceste obiecte pot include inele, brățări sau alte bijuterii și sunt adesea decorate cu simboluri specifice japoneze, precum crizanteme sau cocori. 

  Aceste daruri sunt considerate amulete norocoase pentru viitorul cuplu.

  Europa

  • Germania – Darul de inel și Ceremonia Kranzbinden

  În Germania, logodna este marcată de regulă printr-un inel de logodnă. 

  Un obicei interesant este „Kranzbinden”, în care mireasa confecționează o coroană din flori și mătase pentru a o purta la ceremonia de logodnă. După logodnă, această coroană este înlocuită cu o pălărie sau un voal, simbolizând tranziția de la logodnă la căsătorie.

  • Franța – Inelul de logodnă și Vin d’Honneur

  În Franța, logodna este, de asemenea, marcată printr-un inel special. Pe ce mână se poartă inelul? Pe mâna stângă. 

  După ce cuplul s-a logodit, este obișnuit să aibă loc un eveniment numit „Vin d’Honneur”, care este o mică recepție în cinstea logodnei. Această petrecere informală îi adună pe prieteni și familie pentru a sărbători împreună și pentru a cunoaște mai bine cele două familii.

  America de Nord

  • Statele Unite – Ceremonia de Propunere și Inelul de Logodnă 

  În Statele Unite, logodna începe adesea cu o ceremonie de propunere romantică, în care mirele își declară dragostea și intenția de a se căsători. 

  Inelul de logodnă este o parte importantă a acestui moment și este adesea prezentat într-o cutie specială. După propunere, cuplul împărtășește vestea cu prietenii și familia și planifică nunta.

  • Canada – Obiceiul „Stag and Doe” 

  Cele mai citite articole

  În Canada, un obicei popular legat de logodnă este „Stag and Doe” sau „Jack and Jill”. Acesta este un eveniment organizat de prieteni sau familie pentru a strânge bani pentru nunta viitorului cuplu. 

  Participanții plătesc o taxă de intrare și participă la jocuri și activități distractive pentru a ajuta la finanțarea nunții.

  America Latină

  • Mexic – Darurile de logodnă și Ceremonia de Cerere în Căsătorie 

  În Mexic, logodna este o chestiune serioasă, iar unul dintre cele mai importante obiceiuri este schimbul de daruri între mire și mireasă. Aceste daruri pot include bijuterii, obiecte de valoare și chiar o scrisoare de cerere în căsătorie. 

  Ceremonia de cerere în căsătorie, cunoscută sub numele de „pedida”, implică o întâlnire formală între cele două familii pentru a discuta planurile de viitor ale cuplului.

  • Brazilia – Ceremonia de Logodnă și Petrecerea de Logodnă 

  În Brazilia, logodna este marcată printr-o ceremonie oficială la care participă familia și prietenii apropiați. Cuplul schimbă inele de logodnă și, după ceremonie, se organizează o petrecere de logodnă pentru a sărbători cu prietenii și familia. 

  Această petrecere poate fi la fel de mare și plină de bucurie ca și nunta în sine.

  Africa

  • Nigeria – Ceremonia Traditională de Logodnă și Daruri 

  În Nigeria, logodna este o chestiune importantă și implică adesea mai multe ceremonii. 

  În funcție de etnia și cultura specifică, cuplurile nigeriene pot avea o ceremonie de logodnă tradițională numită „introduction” sau „kwanjula”. Această ceremonie include schimbul de daruri între familiile mirelui și miresei, precum țesături, bijuterii și alimente.

  • Etiopia – Ceremonia „Meskel” 

  În Etiopia, logodna este marcată printr-o ceremonie numită „Meskel”. Această ceremonie are loc într-o zi specială și implică aprinderea unei mănunchiuri de tămâie și flori pentru a simboliza începutul unei noi vieți împreună. De asemenea, cuplul schimbă inele de logodnă și oferă cadouri familiilor.

  Concluzie

  Logodna este un moment de mare semnificație în viața unui cuplu, iar tradițiile și obiceiurile legate de logodnă reflectă valorile și cultura fiecărei comunități. Fie că este vorba despre schimbul de inele, ceremonii tradiționale sau petreceri mari, logodna este întotdeauna un prilej de bucurie și celebrare. 

  Într-o lume plină de diversitate culturală, aceste obiceiuri aduc în prim plan frumusețea și bogăția tradițiilor din întreaga lume.

  Dacă te gândești că este momentul să faci marele pas și să îți ceri iubita în căsătorie, caută unul dintre cele mai frumoase inele cu diamante și arată-i încă o dată cât de mult înseamnă pentru tine.

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  3 idei prin care îți poți transforma pasiunea în afacere

  Descoperirea unei pasiuni autentice este, pentru mulți, primul pas pe drumul către succes. Însă, transformarea acestei pasiuni într-o afacere prosperă necesită nu doar entuziasm,...

  Gadgeturi pentru protejarea intimității 

  Într-o eră în care tehnologia pătrunde în toate aspectele vieții noastre, protejarea intimității devine o prioritate tot mai importantă. Gadgeturile moderne nu doar că...

  4 modalități pentru a crește aportul de proteine din dieta ta în mod sănătos

  Creșterea aportului de proteine din dieta zilnică este esențială pentru menținerea sănătății și susținerea dezvoltării musculare. Totuși, nu toate sursele de proteine sunt create...

  7 proceduri medicale dentare ce nu trebuie amânate

  Îngrijirea dentară este esențială pentru sănătatea generală și bunăstarea fiecărei persoane. Deși poate fi tentant să amânăm vizitele la dentist din diverse motive, unele...

  10 Accesorii indispensabile pentru ghizi turistici

  Accesoriile indispensabile pentru ghizi turistici sunt elemente esențiale pentru a asigura o experiență sigură, organizată și plăcută pentru grupurile pe care le conduc. Aceste...

  15 Lucruri pe care nu le știai despre istoria Israelului

  Israelul este o țară mică, dar cu o istorie extrem de bogată și complexă, care se întinde pe mii de ani și care a...

  Rolul genunchierelor în prevenirea și tratarea leziunilor la genunchi

  Genunchii sunt unele dintre cele mai solicitate articulații ale corpului, fiind esențiali pentru mobilitate și stabilitate. Din cauza utilizării intense și a structurii complexe,...