Multe dintre utilajele agricole care sunt folosite adesea de antreprenorii din domeniu pot fi intalnite si in trafic, mai ales in perioadele din an cand sunt necesare pentru lucrarile agricole specifice. Astfel ca multi oameni vor stii cum arata o combina agricola.
Cu toate acestea, putini sunt cei care stiu pentru ce anume se utilizeaza si cand este sezonul pentru lucrarile efectuate cu ajutorul acesteia. De aceea, articolul de fata vine cu o serie de lamuriri.
Ce face o combina agricola?
Fiecare cultura agricola are un anumit program de lucrari, care trebuie respectat intocmai pentru a se obtine o recolta cat mai bogata. De la lucrarile de pregatire a solului, la insamantare si recoltare, pentru fiecare tip de lucrare agricultorii folosesc anumite utilaje agricole.
In ceea ce priveste combina agricola, aceasta este folosita pentru recoltarea unor culturi precum grau, ovaz, praz – adica cereale – dar si pentru recoltarea culturilor de porumb, floarea soarelui, rapita, cartofi sau chiar struguri. Motivul pentru care este atat de versatila este modul de functionare al acesteia.
Combina agricola este un utilaj de mari dimensiuni, care circula pe roti si la care pot fi adaugate diferite tipuri de hedere, in functie de cultura care se pregateste sa fie culeasa. Cu ajutorul acestor accesorii, recoltele sunt culese si depozitate direct intr-un buncar al acesteia. Drept urmare, are rolul de a usura si eficientiza lucrarile agricole.
Cum ar trebui intretinuta o combina agricola?
Combinele agricole nu au nevoie de o atentie special. Totusi, tinand cont de specificul lor, acestea sunt un tip de utilaj agricol care este sezonier, in perioada anului in care se culeg roadele culturilor agricole – de obicei sfarsitul verii si inceputul toamnei.
Drept urmare, in restul anului aceasta sta in garaj sau hangare agricole, motiv pentru care are nevoie o curatare cat mai eficienta, dupa finalizarea lucrarilor, precum si verificarea starii de functionare si a componentelor acesteia, pentru a evita situatia de a avea nevoie de piese de schimb combine chiar in momentul in care acestea trebuie utilizate.
Rezervorul de motorina este unul dintre elementele care are nevoie de o verificare atenta in extrasezon, pentru a nu fi predispus la alterarea calitatii combustibilului sau la inghet.