More

  Vitamina e beneficii

  Dată:

  Share:

  Vitamina E – Beneficii si surse

  Vitamina E este un nutrient esential care joaca un rol important in mentinerea sanatatii. Acest mic nutrient are proprietati antioxidante puternice, antiinflamatorii si antiimbatranire, contribuind la mentinerea unei stari de bine generale. Vitamina E se gaseste in alimentele bogate in grasimi si poate fi, de asemenea, luata ca supliment. Acest articol va discuta beneficiile vitaminei E, cum s-ar putea folosi si sursele alimentare in care se poate gasi aceasta vitamina.

  Beneficiile vitaminei E

  Vitamina E joaca un rol important in protectia celulelor impotriva daunelor oxidative si a bolilor cronice. Acest nutrient are proprietati antioxidante care ajuta la protejarea celulelor de radicalii liberi, care pot provoca daune celulelor si tesuturilor. Acest lucru este esential pentru mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor cronice.

  Vitamina E poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerii cauzate de artrita si dureri musculare, deoarece are proprietati antiinflamatorii. Vitamina E poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerii, inflamatiei si umflarii asociate cu artrita, dar si la reducerea durerii musculare si a rigiditatii. In plus, aceasta vitamina poate ajuta la prevenirea si tratarea diabetului.

  Vitamina E poate fi, de asemenea, eficienta in reducerea simptomelor atacului vascular cerebral si a altor afectiuni cardiovasculare. Unele cercetari sugereaza ca vitamina E poate ajuta la reducerea riscului de aparitie si recurenta a atacurilor de cord si a altor boli cardiovasculare. In plus, aceasta vitamina poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi boala Parkinson si Alzheimer.

  Folosirea vitaminei E

  Cele mai citite articole

  Vitamina E se poate lua ca supliment sau se poate adauga in dieta. Daca se ia ca supliment, doza recomandata este de 200 IU (international units) pe zi. Cu toate acestea, doza maxima sigura de vitamina E este de 1000 IU pe zi. Daca incepeti sa luati un supliment de vitamina E, ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul pentru a afla cea mai buna doza pentru nevoile dumneavoastra.

  In plus, exista o varietate de alimente sanatoase care contin vitamina E. Aceste alimente sunt bogate in vitamina E si ofera, de asemenea, alte nutrienti importanti pentru sanatate. Exemple de alimente bogate in vitamina E includ semintele de floarea-soarelui, nuci, alune, seminte de susan, ulei de masline, cartofi dulci si spanac.

  Riscuri si efecte secundare

  Vitamina E este general considerata sigura pentru adulti si copii, dar pot exista anumite complicatii. De exemplu, vitamina E poate suprima sistemul imunitar si poate interfera cu medicamente precum anticoagulantele si insulina. De aceea, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua un supliment de vitamina E.

  In plus, vitamina E poate provoca efecte secundare, cum ar fi crampe abdominale, dureri de cap, somnolenta, greata si varsaturi. Unele persoane pot fi, de asemenea, alergice la vitamina E, iar acestea pot prezenta simptome, cum ar fi erupţii cutanate, urticarie sau disconfort abdominal.

  Concluzie

  Vitamina E este un nutrient esential care poate ajuta la reducerea simptomelor artritei, durerilor musculare si la prevenirea bolilor cardiovasculare si a altor boli cronice. Acest nutrient poate fi luat ca supliment sau poate fi adaugat in dieta prin consumul alimentelor bogate in vitamina E. Cu toate acestea, ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua un supliment de vitamina E, deoarece acesta poate avea unele efecte secundare sau poate interfera cu medicamentele pe care le luati.

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  3 idei prin care îți poți transforma pasiunea în afacere

  Descoperirea unei pasiuni autentice este, pentru mulți, primul pas pe drumul către succes. Însă, transformarea acestei pasiuni într-o afacere prosperă necesită nu doar entuziasm,...

  Gadgeturi pentru protejarea intimității 

  Într-o eră în care tehnologia pătrunde în toate aspectele vieții noastre, protejarea intimității devine o prioritate tot mai importantă. Gadgeturile moderne nu doar că...

  4 modalități pentru a crește aportul de proteine din dieta ta în mod sănătos

  Creșterea aportului de proteine din dieta zilnică este esențială pentru menținerea sănătății și susținerea dezvoltării musculare. Totuși, nu toate sursele de proteine sunt create...

  7 proceduri medicale dentare ce nu trebuie amânate

  Îngrijirea dentară este esențială pentru sănătatea generală și bunăstarea fiecărei persoane. Deși poate fi tentant să amânăm vizitele la dentist din diverse motive, unele...

  10 Accesorii indispensabile pentru ghizi turistici

  Accesoriile indispensabile pentru ghizi turistici sunt elemente esențiale pentru a asigura o experiență sigură, organizată și plăcută pentru grupurile pe care le conduc. Aceste...

  15 Lucruri pe care nu le știai despre istoria Israelului

  Israelul este o țară mică, dar cu o istorie extrem de bogată și complexă, care se întinde pe mii de ani și care a...

  Rolul genunchierelor în prevenirea și tratarea leziunilor la genunchi

  Genunchii sunt unele dintre cele mai solicitate articulații ale corpului, fiind esențiali pentru mobilitate și stabilitate. Din cauza utilizării intense și a structurii complexe,...
  Articolul precedent
  Articolul următor