More

  Carmistin devine un vârf al industriei cărnii din România. Iustin Paraschiv: “A fost un traseu plin de obstacole”

  Dată:

  Share:

  Cu o cifră de afaceri impresionantă, Carmistin se definește acum ca una dintre cele mai proeminente companii din sectorul cărnii din România.

  Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, pe baza veniturilor din 2021 și 2022, Carmistin ocupă locul doi, urmând Smithfield, o firmă cu majoritate de capital chinezesc care a cumpărat recent Elit.

  În 2022, Carmistin a raportat o cifră de afaceri de 1,19 miliarde de lei, marcând o creștere impresionantă de 44% față de anul anterior. Această evoluție evidențiază că strategia inovatoare și investițiile continue au fost baza succesului lor. Carmistin a crescut astfel încât să devină un gigant al industriei cărnii din România cu rădăcini autohtone.

  Iustin Paraschiv a fondat Carmistin în 2000, bazându-se pe cunoștințele adunate la Ana și Cornel, o firmă respectată în domeniul mezelurilor, deținută de familia sa.

  Acum, Carmistin este percepută ca un etalon în domeniu, datorită angajamentului său pentru produse de calitate și satisfacția clienților. De remarcat, compania este unul dintre puținele conglomerate din România care controlează 90% din lanțul de producție. Prioritizând produse de top și tehnologie avansată, Carmistin se concentrează pe cinci arii principale: pui, porc, agricultură, producția de furaje și energie ecologică, investind continuu în active și personal.

  În cadrul creșterii sale, compania a ales să își extindă propriul sistem de distribuție la nivel național, având facilitățile situate în sudul României din rațiuni practice. Aceste caracteristici constituie esența excelentă a Carmistin în domeniul agroalimentar.

  Iustin Paraschiv, liderul Carmistin: “A fost o călătorie cu obstacole”

  Dincolo de aceste cuvinte se află dedicația și munca unei echipe care a convertit dificultățile în șanse valoroase. Prin canalizarea resurselor către inovație și tehnologii avansate, Carmistin a consolidat poziția sa dominantă în sectorul cărnii.

  Cele mai citite articole

  Demonstrând că investițiile continue în întregul lanț de producție sunt cheia succesului într-un mediu competitiv, investițiile strategice le-au permis să rămână la curent cu tendințele și să se adapteze cerințelor fluctuante ale clienților.

  Aceste fonduri au fost direcționate spre multe domenii, inclusiv creșterea animalelor, ouăle BIO și agricultura organică, precum și inițiative axate pe energia verde.

  Prin investițiile în sectorul creșterii animalelor, Carmistin a perfecționat procesele, asigurând o îngrijire superioară a animalelor, ceea ce se traduce prin produse de calitate. Totodată, cu ouăle BIO și agricultura ecologică, răspund la cerințele pentru opțiuni sănătoase și durabile.

  Investițiile în energie regenerabilă subliniază angajamentul pentru practici ecologice. Un exemplu este instalarea a două turbine de cogenerare, cu o capacitate de 400 kWel.

  Acestea vor furniza o parte din electricitatea necesară și aburul folosit în producția de furaje. Astfel, Carmistin explorează noi orizonturi cu ajutorul energiei regenerabile, conform standardelor UE. Cu investiții în energie regenerabilă, Carmistin a câștigat independența energetică, devenind mai adaptabilă la schimbările de pe piață și având un impact redus asupra mediului.

  Măreția Carmistin nu se limitează la rezultate financiare. Reprezintă un exemplu de afacere care generează schimbări pozitive în societate. Prin eforturile lor, Carmistin are un impact semnificativ în dezvoltarea durabilă a agribusiness-ului românesc.

  Astăzi, Carmistin nu este doar un pilon în industria cărnii, ci și un exemplar în privința managementului responsabil și a dezvoltării durabile, inspirând alte companii să contribuie la binele societății și al mediului.

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  3 idei prin care îți poți transforma pasiunea în afacere

  Descoperirea unei pasiuni autentice este, pentru mulți, primul pas pe drumul către succes. Însă, transformarea acestei pasiuni într-o afacere prosperă necesită nu doar entuziasm,...

  Gadgeturi pentru protejarea intimității 

  Într-o eră în care tehnologia pătrunde în toate aspectele vieții noastre, protejarea intimității devine o prioritate tot mai importantă. Gadgeturile moderne nu doar că...

  4 modalități pentru a crește aportul de proteine din dieta ta în mod sănătos

  Creșterea aportului de proteine din dieta zilnică este esențială pentru menținerea sănătății și susținerea dezvoltării musculare. Totuși, nu toate sursele de proteine sunt create...

  7 proceduri medicale dentare ce nu trebuie amânate

  Îngrijirea dentară este esențială pentru sănătatea generală și bunăstarea fiecărei persoane. Deși poate fi tentant să amânăm vizitele la dentist din diverse motive, unele...

  10 Accesorii indispensabile pentru ghizi turistici

  Accesoriile indispensabile pentru ghizi turistici sunt elemente esențiale pentru a asigura o experiență sigură, organizată și plăcută pentru grupurile pe care le conduc. Aceste...

  15 Lucruri pe care nu le știai despre istoria Israelului

  Israelul este o țară mică, dar cu o istorie extrem de bogată și complexă, care se întinde pe mii de ani și care a...

  Rolul genunchierelor în prevenirea și tratarea leziunilor la genunchi

  Genunchii sunt unele dintre cele mai solicitate articulații ale corpului, fiind esențiali pentru mobilitate și stabilitate. Din cauza utilizării intense și a structurii complexe,...