More

  Carmistin devine un vârf al industriei cărnii din România. Iustin Paraschiv: “A fost un traseu plin de obstacole”

  Dată:

  Share:

  Cu o cifră de afaceri impresionantă, Carmistin se definește acum ca una dintre cele mai proeminente companii din sectorul cărnii din România.

  Potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar, pe baza veniturilor din 2021 și 2022, Carmistin ocupă locul doi, urmând Smithfield, o firmă cu majoritate de capital chinezesc care a cumpărat recent Elit.

  În 2022, Carmistin a raportat o cifră de afaceri de 1,19 miliarde de lei, marcând o creștere impresionantă de 44% față de anul anterior. Această evoluție evidențiază că strategia inovatoare și investițiile continue au fost baza succesului lor. Carmistin a crescut astfel încât să devină un gigant al industriei cărnii din România cu rădăcini autohtone.

  Iustin Paraschiv a fondat Carmistin în 2000, bazându-se pe cunoștințele adunate la Ana și Cornel, o firmă respectată în domeniul mezelurilor, deținută de familia sa.

  Acum, Carmistin este percepută ca un etalon în domeniu, datorită angajamentului său pentru produse de calitate și satisfacția clienților. De remarcat, compania este unul dintre puținele conglomerate din România care controlează 90% din lanțul de producție. Prioritizând produse de top și tehnologie avansată, Carmistin se concentrează pe cinci arii principale: pui, porc, agricultură, producția de furaje și energie ecologică, investind continuu în active și personal.

  În cadrul creșterii sale, compania a ales să își extindă propriul sistem de distribuție la nivel național, având facilitățile situate în sudul României din rațiuni practice. Aceste caracteristici constituie esența excelentă a Carmistin în domeniul agroalimentar.

  Iustin Paraschiv, liderul Carmistin: “A fost o călătorie cu obstacole”

  Dincolo de aceste cuvinte se află dedicația și munca unei echipe care a convertit dificultățile în șanse valoroase. Prin canalizarea resurselor către inovație și tehnologii avansate, Carmistin a consolidat poziția sa dominantă în sectorul cărnii.

  Cele mai citite articole

  Demonstrând că investițiile continue în întregul lanț de producție sunt cheia succesului într-un mediu competitiv, investițiile strategice le-au permis să rămână la curent cu tendințele și să se adapteze cerințelor fluctuante ale clienților.

  Aceste fonduri au fost direcționate spre multe domenii, inclusiv creșterea animalelor, ouăle BIO și agricultura organică, precum și inițiative axate pe energia verde.

  Prin investițiile în sectorul creșterii animalelor, Carmistin a perfecționat procesele, asigurând o îngrijire superioară a animalelor, ceea ce se traduce prin produse de calitate. Totodată, cu ouăle BIO și agricultura ecologică, răspund la cerințele pentru opțiuni sănătoase și durabile.

  Investițiile în energie regenerabilă subliniază angajamentul pentru practici ecologice. Un exemplu este instalarea a două turbine de cogenerare, cu o capacitate de 400 kWel.

  Acestea vor furniza o parte din electricitatea necesară și aburul folosit în producția de furaje. Astfel, Carmistin explorează noi orizonturi cu ajutorul energiei regenerabile, conform standardelor UE. Cu investiții în energie regenerabilă, Carmistin a câștigat independența energetică, devenind mai adaptabilă la schimbările de pe piață și având un impact redus asupra mediului.

  Măreția Carmistin nu se limitează la rezultate financiare. Reprezintă un exemplu de afacere care generează schimbări pozitive în societate. Prin eforturile lor, Carmistin are un impact semnificativ în dezvoltarea durabilă a agribusiness-ului românesc.

  Astăzi, Carmistin nu este doar un pilon în industria cărnii, ci și un exemplar în privința managementului responsabil și a dezvoltării durabile, inspirând alte companii să contribuie la binele societății și al mediului.

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  „Puiul BIO de la La Provincia: O Alegere Responsabilă și Sănătoasă”, afirmă fondatorul companiei, Iustin Paraschiv

  În lumina creșterii interesului pentru alimentația sănătoasă și ecologică, La Provincia, prin intermediul companiei Carmistin, își asumă un pas semnificativ către satisfacerea acestei nevoi,...

  Transformarea zâmbetului: Importanța și beneficiile implanturilor dentare

  În lumea modernă, un zâmbet strălucitor este considerat un atribut esențial al unei imagini atractive și încrezătoare. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre...

  Sfaturi și trucuri pentru întreținerea corectă a parchetului de bambus

  Parchetul de bambus este o alegere populară pentru pardoseala interioară datorită aspectului său estetic plăcut, durabilității și sustenabilității. Pentru a vă asigura că parchetul...

  Bucurie Culinară: Paste cu Piept de Pui

  Pastele cu piept de pui reprezintă o combinație clasică și reconfortantă în bucătăria italiană și nu numai. Această rețetă simplă și versatilă este iubită...

  Canturi pentru blaturile de bucătărie: cum să alegi variantele potrivite pentru proiectele tale

  Ca furnizor de mobilă de bucătărie, știi cât de important este să alegi canturile potrivite pentru blaturile clienților tăi. Canturile nu numai că trebuie...

  Cum păstrez în cele mai bune condiții prăjiturile din cofetărie

  Pentru iubitorii de dulciuri, o prăjitură proaspătă din cofetărie este o adevărată bucurie. Gustul delicios și textura fină pot transforma o zi obișnuită într-o...

  Vrei să ai un zâmbet frumos și o dinți funcționali în 24 de ore? Optează pentru procedura fast and fixed

  Procedura Fast and Fixed, cunoscută și sub numele de procedura All-on-4 sau procedura All-on-6, este o abordare inovatoare pentru tratarea persoanelor care au suferit...