Regula de aur a oricărei afaceri este că doar vânzările repetate și în continuă creștere aduc un venit stabil.
Așa se face că dacă o singură dată o să vinzi berea doar cu vreo câteva grade mai caldă sau câteva note mai acre decât ar fi normal, riști ca să îți pierzi pentru totdeauna un client fidel. Prin urmare, alegerea corectă a unui dispozitiv de răcire a acestei băuturi atât de iubite de români te va ajuta:
- să eviți pierderea bazei de clienți;
- să reduci pericolul acririi berii;
- să elimini excesul de spumă atunci când turnați băutura în pahare sau halbe.
Atunci când vrei să alegi un model potrivit dintr-o gamă largă de răcitoare de bere, criteriul principal este numărul de sortimente de bere. Fiecare model are propriul circuit de răcire. Cu cât sunt mai multe circuite, cu atât baia de răcire (rezervorul) este mai mare și compresorul este mai puternic. În consecință, capacitatea de răcire ar trebui să crească odată cu creșterea numărului de linii.
Dacă vorbim de vânzări în târguri, la tonete sau în rulote speciale, poți lua în considerare opțiunea unui cooler over rack, de tip apă sau „uscat”.
Răcitoarele pentru tejghea nu sunt destinate servirii unui număr mare de soiuri de băuturi (de obicei nu mai mult de 4 linii), dar proiectarea unui astfel de sistem nu necesită instalarea coloanelor de îmbuteliere, ceea ce reduce costul liniilor și economisește spațiu însemnat la punctul de vânzare.
Trebuie avut în vedere că orice răcitor are nevoie de un timp suficient pentru a intra în modul de funcționare.
Când se utilizează răcitoare de tip „uscat”, timpul de intrare în modul de lucru optim este mult mai mic, dar funcționarea unui astfel de sistem necesită mai multă energie decât răcitoarele pe bază de apă și, în plus, răcitoarele „uscate” sunt mult mai scumpe în sine.
Alegerea unui răcitor de bere pentru un bar
Mulți comercianți se interesează de schema clasică de instalare a unui răcitor de bar staționar pentru turnarea berii.
Sunt populare diverse modele de răcitoare de poziționat sub raft și coloanele de bere pentru tejghea.
Răcitoarele de pus sub blatul de servire sunt mult mai puternice și cu un număr mai mare (până la 20) de linii de răcire. Dispozitivul trebuie amplasat la cel puțin 20 cm de pereți pentru a se asigura ventilația condensatorului și cât mai aproape de coloana de turnare pentru a preveni încălzirea băuturii în tuburi după părăsirea propriu-zisă a răcitorului.
Puterea și modelul compresorului rămân aceleași, dar lungimea circuitelor de răcire devine mai mică odată cu creșterea numărului lor. Rezultatul este un aparat care consumă mai multă energie electrică.
Dacă te gândești să folosești răcitoare de bere pentru a răci berea la halbă, ține cont că de ele vor depinde:
- temperatura băuturii spumante;
- gustul și prospețimea acesteia;
- motivul pentru care se va întoarce clientul tău.
Când ar trebui să te gândești la achiziționarea unui răcitor de bere bun?
- Dacă vrei să prelungești termenul de valabilitate al băuturilor și ai mai multe varietăți de bere în punctul de vânzare.
- Dacă vrei să păstrezi gustul original al berii. Fluctuațiile de temperatură nu au cel mai bun efect asupra gustului băuturii, așa că păstrarea butoaielor la rece este cea mai bună modalitate de a-ți construi o afacere de succes.
- Dacă intenționezi să te implici serios și pentru o lungă perioadă de timp în afacerea cu bere, un răcitor performant este cea mai bună soluție. Asta pentru că berea se păstrează la rece, se toarnă la rece, doar așa își păstrează prospețimea. Cu o funcționare adecvată, întreținere regulată programată, echipamentul acesta extrem de util când vinzi bere va funcționa mulți ani impecabil.
Alege dintre răcitoarele de bere de calitate superioară oferite de TC Romania Crown Cool pe acela care este cel mai potrivit pentru afacerea ta HoReCa, iar profitul nu va întârzia să-ți crească!