More

  De ce este nevoie să mergi periodic la mecanicul auto și cum poți avea grijă de mașina ta

  Dată:

  Share:

  Autovehiculul personal necesită inspecții mecanice periodice, mai ales dacă acesta este folosit în mod frecvent. Siguranța pe șosele este cea de care ar trebui să ții cont de fiecare dată când pornești la drum, de aceea, vizitele frecvente la mecanicul auto ar trebui să fie o prioritate pentru tine. 

  Iar ca să știi ce e de făcut atunci când mergi cu mașina la atelier, poți citi rândurile următoare și descoperi câteva informații care îți pot fi de folos în acest demers.

  De ce este nevoie să mergi cu mașina în service și ce accesorii pot fi schimbate

  1. Verificarea frânelor mașinii

  Unul dintre cele mai importante elemente ale mașinii este cu siguranță sistemul de frânare. Fără o funcționare la parametri normali, mașina poate fi un adevărat pericol pe șosele. 

  Mecanicul auto poate face o serie de testări și îți poate spune dacă este cazul să schimbi plăcuțele de frână sau alte piese ce fac parte din sistem. Încearcă să nu amâni acest tip de verificare și discuta cu mecanicul tău ce este de făcut în acest caz.

  2. Înlocuirea cauciucurilor când este recomandat

  Atât cauciucurile de sezon, cât și cele all season trebuie schimbate la un interval de 4-5 ani, conform instrucțiunilor oferite de producători. Atunci când mergi la atelierul de reparat mașini, mecanicul poate verifica anvelopele și îți poate spune care este gradul de uzură. 

  Roțile mașinii ar trebui să acționeze perfect la prima manevră, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este cazul să fie schimbate. Poți alege anvelope all season de pe Altex.ro, fără să mai fie necesar să le schimbi la fiecare trecere de sezon.

  Cele mai citite articole

  3. Schimbarea filtrelor și uleiului

  Filtrele de benzină, habitaclu și aer condiționat se pot schimba în fiecare an pentru că acestea se numără printre accesoriile care se uzează cel mai repede. Noxele din mediul înconjurător nu vor mai pătrunde în mașină, dacă te ocupi și de filtre, așa cum îți recomandă mecanicul auto. 

  Cât despre uleiul de motor, acesta poate fi schimbat o dată la 10.000 de kilometri parcurși, dacă nu există alte recomandări oferite de fabricant. Important este să folosești exact uleiul sugerat de producătorul mașinii pe care o conduci.

  4. Testarea sistemului de iluminare

  Și sistemul de iluminare al mașinii trece printr-o verificare temeinică atunci când mergi la atelierul auto. Lămpile de semnalizare sunt primele care se ard, la fel și pozițiile.  Ceea ce este neplăcut în această situație este faptul că unele mașini nu anunță pe bord atunci când becurile de schimbare a direcției nu mai funcționează, ceea ce poate reprezenta un real pericol pe drumuri, pentru că participanții la trafic nu știu intențiile tale.

  5. Bateria la control

  Bateria mașinii este cea care pune în mișcare sistemul electric al acesteia, respectiv pornirea ei și aprinderea tuturor indicatorilor de pe bord. Aceasta, trebuie înlocuită, în mod normal, o dată la 5, 6 sau 7 ani, în funcție de gradul de uzură.

  Însă pentru a nu rămâne fără baterie în timpul mersului, este bine să vorbești cu mecanicul auto atunci când planifici o inspecție tehnică și să vezi ce durată de viață mai are bateria mașinii.

  În concluzie, aceste aspecte ce țin de verificarea periodică a mașinii sunt esențiale și trebuie să le ai în vedere cel puțin o dată pe an. Te vei asigura în acest mod că autovehiculul din dotare funcționează corespunzător, iar șansele de a fi implicat în accidente sunt mici.

  Sursă foto: Pexels.com

  Cele mai citite articole

  ━ mai multe similare

  „Puiul BIO de la La Provincia: O Alegere Responsabilă și Sănătoasă”, afirmă fondatorul companiei, Iustin Paraschiv

  În lumina creșterii interesului pentru alimentația sănătoasă și ecologică, La Provincia, prin intermediul companiei Carmistin, își asumă un pas semnificativ către satisfacerea acestei nevoi,...

  Transformarea zâmbetului: Importanța și beneficiile implanturilor dentare

  În lumea modernă, un zâmbet strălucitor este considerat un atribut esențial al unei imagini atractive și încrezătoare. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre...

  Sfaturi și trucuri pentru întreținerea corectă a parchetului de bambus

  Parchetul de bambus este o alegere populară pentru pardoseala interioară datorită aspectului său estetic plăcut, durabilității și sustenabilității. Pentru a vă asigura că parchetul...

  Bucurie Culinară: Paste cu Piept de Pui

  Pastele cu piept de pui reprezintă o combinație clasică și reconfortantă în bucătăria italiană și nu numai. Această rețetă simplă și versatilă este iubită...

  Canturi pentru blaturile de bucătărie: cum să alegi variantele potrivite pentru proiectele tale

  Ca furnizor de mobilă de bucătărie, știi cât de important este să alegi canturile potrivite pentru blaturile clienților tăi. Canturile nu numai că trebuie...

  Cum păstrez în cele mai bune condiții prăjiturile din cofetărie

  Pentru iubitorii de dulciuri, o prăjitură proaspătă din cofetărie este o adevărată bucurie. Gustul delicios și textura fină pot transforma o zi obișnuită într-o...

  Vrei să ai un zâmbet frumos și o dinți funcționali în 24 de ore? Optează pentru procedura fast and fixed

  Procedura Fast and Fixed, cunoscută și sub numele de procedura All-on-4 sau procedura All-on-6, este o abordare inovatoare pentru tratarea persoanelor care au suferit...